Paike’s spiegel

Onze honden zijn onze maatjes. We wandelen met ze, spelen, knuffelen en doen soms trainingen met ze. Dat ze ons ook een spiegel voor houden van ons eigen gedrag, daar zijn we ons niet altijd van bewust. Dit was ook bij mij het geval.

Tijdens mijn werk als vrijwilliger in het asiel ontmoette ik onze huidige hond Paike. Een kruising Rottweiler Labrador van toen 7,5 jaar. Wij kregen een band en na enige tijd is hij bij ons komen wonen.

Onze geweldige Rottweiler in zijn Labrador jasje (zo bleek) had wat aandachtspunten. Toen hij iemand op straat beet en ik niets begreep van de aanleiding was ik vastberaden nog meer te leren over honden- en lichaamstaal. Ik ben mij daarin gaan verdiepen omdat ik Paike beter wilde leren begrijpen.

Op die reis kwam ik ook bij Hondenspiegel. Daar leerde ik de spiegel van honden kennen. Ik leerde hoe mijn houding Paike beïnvloedt en wat hij mij allemaal laat zien over mezelf.

Het spiegelend coachen sluit helemaal aan bij mijn passie voor mensen en honden en ik ben me hierin verder gaan ontwikkelen.

Als trainer/coach in het bedrijfsleven haalde ik al veel voldoening uit het coachen. Mensen op weg helpen in hun ontwikkeling vind ik zeer dankbaar werk en geeft me energie.
Het coachen van mensen met behulp van de hond als spiegel brengt het allemaal samen. Dit was de eerste stap naar Paike’s Spiegel Coaching.

Ik heb de opleiding tot Spiegeltrainer gevolgd bij Hondenspiegel en mij verder geschoold op dit gebied. Samen met alle trainingen en lessen die ik op mijn reis mocht ervaren en niet in de laatste plaats de spiegel van mijn eigen Paike, heeft dit mij de kennis gebracht die ten grondslag ligt aan Paike’s Spiegel Coaching. Je zult de naam nu vast begrijpen.

Wat mij zo blij maakt in dit werk… Lees verderdoggie

Wat Paike me geleerd heeft zal me altijd bijblijven. Hij heeft me geholpen te komen waar ik nu ben.

Een hond komt niet voor niets in je leven. We kunnen wijze lessen leren van onze hond. Zie jij ze ook?